Предложен притвор за четири лица ухапшена у акцији “Бокс”

Срна
Предложен притвор за четири лица ухапшена у акцији “Бокс”

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ предложило је притвор за четири и мјере забране за једно лице, која су ухапшена на подручју Вишеграда и Сарајева у акцији “Бокс” у којој је заплијењено 1.860 килограма ароме за наргилу, тржишне вриједности 360.000 КМ.

Тужилаштво је мјере привора и забране за држављане Србије предложило због опасности од бјекства и да би боравком на слободи могли да ометају истрагу, прикривају доказе, те утичу на свједоке или саучеснике.

У оквиру истражних и оперативних активности прикупљене су информације и докази да су осумњичени од почетка новембра 2022. године до половине јануара ове године, као припадници организоване групе, заједно са њима познатим лицима на подручју БиХ и Србије кријумчарили велике количине текстилне и акцизне робе, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

На терет им се ставља да су, због стицања противправне имовинске користи, робу кријумчарили из Србије у БиХ, а потом је стављали у промет као неоцарињену.

Они су под истрагом због постојања основане сумње да су починили кривично дјело организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе.

О предложеним мјерема треба да се изјасни Суд БиХ.

Акцију “Бокс” спровела је Гранична полиција БиХ у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана