Предложен притвор за Бањалучанина због изнуде

Srna
Foto: Arhiva

БАЊАЛУКА - Окружно јавно тужилаштво Бањалука предложило је бањалучком Основном суду да одреди притвор Стефану Вуксану из овог града због сумње да је починио кривично дјело изнуда, речено је данас Срни у овом тужилаштву.

Осумњичени Драгољуб Грмуша из Бањалуке је испитан и пуштен да се брани са слободе. 

Ова лица се терете да су у периоду од 9. до 20. октобра у Бањалуци, у намјери стицања противправне имовинске користи, оштећеном лицу чији су иницијали Ј.Г. упутили озбиљне пријетње по живот и тијело, те од њега изнудили новац. 

Притвор је предложен због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело, навели су из Окружног јавног тужилаштва. 

Полицијска управа Бањалука саопштила је јуче да су у акцији под кодним називом "Грађевинар" ухапшена лица чији су иницијали С.В. и Д.Г. због сумње да су починили кривично дјело изнуда. 

Приликом хапшења лица С.В, на основу наредбе Основног суда у Бањалуци и уз претходну сагласност Окружног јавног тужилаштва, извршен је претрес аутомобила "фолксваген" који је ово лице користило и том приликом пронађено и привремено одузето 15.000 КМ, навели су из Полицијске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана