Предложен притвор возачу који је ударио сина режисера Тановића

Н.Т.
Foto: Агенције

САРАЈЕВО - Поступајући тужилац сарајевског Кантоналнопг тужилаштва предложила је одређивање једномјесечног притвора Бењамину Спаховићу осумњиченом да је аутомобилом ударио малољетника у центру Сарајева, потврђено је у Тужилаштву.

- Притвор је предложен због опасности од бјекства, те да би осумњичени могао да утиче на свједоке, прикрије доказе као и због бојазни од понављања кривичног дјела - рекли су у Кантоналном тужилаштву у Сарајеву.

Саобраћајна незгода догодила се у петак око 21.00 час, а Спаховић је ухапшен нешто иза поноћи.

Тинејџер којег је возилом ударио Бењамин Спаховић у сарајевском насељу Дрвенија у петак навече је син познатог режисера и оскаровца Даниса Тановића.

Ријеч је о Орхану Тановићу (17), што су потврдили његови родитељи. Данис Тановић са супругом Маелис има петоро дјеце, а Орхан је њихово треће дијете и први син у породици.

-Хвала вам свима који сте уз нас у овом тешком тренутку. Хвала полицајцу који се задесио на мјесту несреће и одмах затражио помоћ, хвала Хитној помоћи на брзој интервенцији, хвала особљу КУМ-а и свим докторима који су помогли да Орхан преживи прве критичне тренутке. Надамо се да ће Орхан бити добро и да ће нам се ускоро вратити. Чувајте, волите и пазите своје ближње - написао је Тановић на „Инстаграму“.

Из МУП-а Кантона Сарајево раније данас саопштено је да је Спаховић након несреће алко-тестиран и подвргнут  тесту на присуство наркотика.

- Није утврђено присуство алкохола и наркотика код возача. По наредби дежурног тужиоца од осумњиченог је узета и крв и урин због анализе и потребних вјештачења - речено из полиције.


Спаховић је од раније познат полицији по сукобу с законом и чињењу кривичних дјела.

За учешће у разбојништву које је извршено 2019. године на пумпу у Вогошћи био је осуђен на двије године и седам мјесеци затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана