Предложен притвор ухапшеним у акцији "Ескадрон"

Небојша Томашевић
Foto: ГС

БАЊАУКА - Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања предложио је притвор за 16 осумњичених који су пали у акцији "Ескадрон".

Они су у више полицијских возила јутрос доведени у бањалучки Окружни суд којем је упућен приједлог за одређивање притвора.

Како је саопштено из Тужилаштва притвор је предложен за Ђукановић Борислава (41) Лугић Миладина (41.) Свјетлановић Стефана (28) Бркић Зорана (29) Малић Владимира (43) Максић Владимира (31) Радочај Александре (31) Пављука Дарке(40) Јунгић Драгослава (50) Палачковић Дијане (43) Стојановић Горана (32) Ћутковић Александра (52) Ћутковић Младена (29) Трубајић Младена (37) Максимчук Бориса (37) и Радаковић Милоша (36) сви из Бањалуке.

Уз приједлог за притвор заједно за приједлогом Суду за издавање потјернице  упућен је и против осумњичених Н.Ј.(35) и М.Д. (38) који нису доступни органима гоњења.

Како се наводи у саопштењу осумњиченима се на терет ставља да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога  и кривично дјело омогућавање уживања опојних дрога.

- Осумњичени су у временском периоду од почетка 2023.године до дана 28.05.2024..године, осумњичена лица су вршила набавку, држали ради продаје, посредовали у продаји и продавали  опојне дроге  кокаин и марихуана корисницима на подручју Града Бањалуке. Тужилац је упутио приједлог за одређивање мјере притвора  због опасности од бјекства,  постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли утицати на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело- стоји у саопштењу.

Додајe се да ће о приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана