Предложен притвор осумњиченом за убиство старца

Небојша Томашевић
Предложен притвор осумњиченом за убиство старца

БАЊАЛУКА - Окружно тужилаштво предложило је једномјесечни притвор за Богдана Вајукића (23) из Лакташа, осумиченог за убиство Гојка Веселића (76) у његовој кући у селу Кољани код Лакташа.

Тужилаштво Вајукића терети да је злочин починио 24. јануара, односно да је након краће свађе Веселића ударио песницом више пута по глави и тијелу и тако га усмртио.

- Осумњичени се наредног дана вратио до породичне куће оштећеног, гдје је пронашао његово беживотно тијело и бацио у бунар - саопштило је Тужилаштво.

Истакли су да је притвор тражен због бојазни да ће осумњичени утицати на свједоке или поновити кривично дјело, као и због ванредних околности које би могле довести до узнемирења јавности и због тежине дјела. Приједлог притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци.

Како је "Глас Српске" објавио, Вајукић је осумњичен да је Веселића претукао на смрт у недјељу увече, а исти дан је покушао да опљачка комшинице Гордану Божић и Даницу Станић због чега је био приведен. Тада се није знало да је починио убиство и он је пуштен, а након изласка из полиције ттаксијем се вратио се и тијело старца бацио у бунар како би прикрио злочин.

Убиство Веселића је откривено трећи дан, након што је његова кћерка безуспјешно покушала да га позове телефоном, па је у уторак ујутро пријавила нестанак. Тад је отишла до очеве куће и открила да је у њу проваљено. Убрзо је пронађено тијело Веселића, а полиција је тада посумњала на Вајукића који је потом ухапшен по други пут. Он је признао да је старца убио, па бацио у бунар.

Сазнајемо да је обдукција показала да је Веселић брутално претучен. Нанесене су му тешке повреде главе, грудног коша и унутрашњих органа од чега је и преминуо. Са Вајукићем је приведен и Дејан П. који је у недјељу био са њим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана