Предложен притвор осумњиченима за скривање брачног пара са потјернице

Јасмина Салопек
Предложен притвор осумњиченима за скривање брачног пара са потјернице

ГРАДИШКА – Тужилац је предложио притвор за Горана Лајића из Градишке због сумње да је помогао у скривању брачном пару Ерцег, за којим је расписана Интерполова потјерница, потврђено је „Гласу Српске“.

Приједлог за одређивање мјере притвора упутио је Основном суду у Градишци, због постојања основане сумње да је Лајић починио кривично дјело „Помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела”.

– Притвор је предложен  због  постојања основане бојазни  да ће осумњичени уништити, сакрити, доказе или трагове важне за кривични поступак, због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени утицати на свједоке, те да ће наставити чинити исто кривично дјело – рекли су у ОЈТ Бањалука.

Приједлог за притвор, заједно са приједлогом Суду за расписивањем потјернице стављен је и за осумњиченог З.Д. из Градишке, због истог кривичног дијела.

Осумњичена лица су 23. августа у Градишкој, крили осуђеног Давора Ерцега за којим је наредбом Основног суда у Градишкој расписана потјерница ради извршења пресуде Окружног суда у Бањалуци.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Градишци.

Том приликом ухапшена је Даворова супруга Жељка Ерцег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана