Предложен притвор осумњиченом шверцеру дроге

Н.Т.
Foto: МУП РС

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац бањалучког Окружног тужилаштва предложио је одређивање притвора Филипу Живковићу (24) из Бањалуке који је ухапшен у акцији „Специјал" због сумње да се бавио шверцом наркотицима.

- Осумњичени је од марта 2023. до 9.јула  у Бањалуци неовлаштено продавао и ради продаје  држао марихуану. Тужилац је ставио приједлог за одређивање притвора  због бојазни од бјекства осумњиченог, утицаја на свједоке те бојазни од понављања  дјела - саопштено је из тужилаштва додајући да је приједлог упућен Основном суду у Бањалуци.

Он је ухапшен у недјељу, а како  сазнајемо за њим је била и на снази потјерница  Интерпола Београд због шверца наркотицима.  

Наводно се крио у Српској два мјесеца како би избјегао хапшење по потјерници.Приликом хапшења полиција је претресом једне локације коју је користио заплијењено око 655 грама марихуане. 

Како је, наводећи иницијале, саопштено из Полицијске управе Бањалука осим наркотика у претресима су пронађени  вије дигиталне ваге, два лаптопа, мрвилица и новац 2,.750 евра и 210 КМ за који се сумња да је прибављен извршењем кривичног дјела, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела. 

Како су рекли у полицији осумњичени  има држављанство Србије и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана