Предложен притвор осумњиченима за искориштавање дјеце за порнографију

Небојша Томашевић
Предложен притвор осумњиченима за искориштавање дјеце за порнографију

БАЊАЛУКА - Мирославу Јошићу из Бањалуке и Елвису Рамићу из Прњавора, који су ухапшени у акцији “Систем 2023” због дјечије порнографије, предложен је притвор.

-Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука након испитивања осумњиченог Р.Е. (39) из Прњавора, ставио је приједлог Основном суду у Прњавору за одређивање мјере притвора, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело “Искориштавање дјеце за порнографију” –саопштило је Окружно тужилаштво.

Осумњичени је, додају, у временском периоду од 1. јануара 2022. до 27. јануара ове године, посјећивао интернет страница које су садржавале материјале са фотографијама дјечије порнографије, након чега је са поменутих интернет страница у више наврата  прибављао за себе или другог садржаје дјечије порнографије.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора  због  постојања основане бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у  Прњавору.

Притвор је предложен и за Јошића такође  због постојања основане сумње да је починио кривично дјело “Искориштавање дјеце за порнографију”.

-Осумњичени је у временском периоду од 10. фебруара 2021. до 16. децембра 2022. године, посјећивао интернет страница које су садржавале материјале са фотографијама дјечије порнографије, након чега је са поменутих интернет страница у више наврата прибављао за себе или другог садржаје дјечије порнографије – наводе у Тужилаштву.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора  због  постојања основане бојазни да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске ухапсили су девет лица због сумње да су у претходном временском периоду извршила кривична дјела искриштавање дјеце за порнографију, прање новца и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је данас из МУП-а.

У тој акцији су осим Јошића и Рамића, слободе лишени и Адриан Цимиротић из Добоја, Дино, Кенан и Самир Клепић из Модриче, њихов суграђанин Мирза Подгорић, те Бијељинци Јово Љубинковић и Бранко Штрбац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана