Предложен притвор осумњиченим за обљубу дјевојчице

Небојша Томашевић
Предложен притвор осумњиченим за обљубу дјевојчице

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва након испитивања предложио је одређивање притвора Л.Н. (30) и Д.С. (35) из Бањалуке предложио је одређивање притвора због сумње да су обљубили дјевојчицу од 12 година.

Како је саопштено из Тужилаштва, терете их да су починили кривично  дјело обљуба са дјететом млађим од петнаест година на штету дванаестогодишњакиње.

Приједлог за одређивање притвора упућен је Окружном суду у Бањалуци.

- Тужилац је ставио  приједлог за одређивање мјере притвора због постојања  основане бојазни које указују да ће осумњичени уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак. Притвор је  затражен из разлога ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од десет година, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-узнемирењу јавности - стоји у саопштењу.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Поменути су ухапшени у акцији ”Нетворк” заједно са, Н.Б., А.Р. и О.Т. сви из Бањалуке.

Четворици осумњичених на терет је стављено да су починили кривично дјело обљубе са дјететом млађим од 15 година, док је О.Т. осумњичен за искориштавање дјеце за порнографију.

Након криминалистичке обраде тројица осумњичених су пуштени су да се бране са слободе, док ће двојицу испитати надлежни тужилац који ће донијети одлуку о евентуалном приједлогу за притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана