Предложен притвор насилном супругу

Н.Т.
Предложен притвор насилном супругу

БАЊАЛУКА - Поступајући тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва предложио је одређивање притвора Милошу Лаботићу (30) из Бањалуке кога терете да је и поред мјера забране напао супругу и навео је да конзумира наркотике.

Како је саопштено из Тужилаштва поменутог сумњиче да је починио кривична дјела насиље у породици или породичној заједници и омогућавање уживања опојних дрога.

- Осумњичени је 20. октобра у Бањалуци прекршио заштитну мјеру забране узнемиравања или ухођења жртве насиља у породици супруге, оштећене К.Л., коју му је изрекао Основни суд у Бањалуци.

Осумњичени је примјеном насиља угрозио спокојство, тјелесни интегритет и душевно здравље оштећене, а претходног дана навео оштећену и на уживање опојне дроге - стоји у саопштењу тужилаштва.

Додали су да је притвор предложен због постојања нарочитих околности које указују да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело сходно.

Навели су да ће приједлогу за одређивање мјере притвора одлучити судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана