Предложен притвор и мјере забране за ухапшене у акцији "Коридор"

Г.С.
Foto: Кликс

Тужилаштво БиХ предложило је одређивање притвора за два лица осумњичена да су као припадници организоване групе кријумчарила текстилну робу и цигарете из Србије и Црне Горе у БиХ.

Мјера за одређивање притвора предложена је Суду БиХ, а мјере забране за остале ухапшене у акцији "Коридор", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Притвор је предложен због опасности да би осумњичени боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и утицати на свједоке или саучеснике, као и због опасности да би боравком на слободи могли поновити кривично дјело или довршити започето.

Ова лица су под истрагом за кривична дјела организовање групе људи или удружења за кријумчарење или растурање неоцарињене робе чиме су остваривала велику незакониту имовинску корист, те оштетила буџет БиХ, преноси РТРС.

Осам осумњеичених за кријумчарење робе ухапшено је 8. децембра у наставку акције "Коридор" када су извршени и претреси на подручју Бијељине, Брчког, Угљевика и Добоја.

На терет им се ставља да су текстилну робу набављали на подручју Турске, Кине, Србије и других држава, односно цигарете на подручју Црне Горе, након чега су кријумчарили преко границе из Србије у БиХ и даље продавали на тржишту БиХ, на подручју Бијељине, Добоја и Брчког, највећим дијелом на пијаци "Аризона".

Тужилаштво БиХ наставља интензивну истрагу у овом предмету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана