Предложен притвор Градишчанину због покушаја убиства

Срна
Предложен притвор Градишчанину због покушаја убиства

БАЊАЛУКА- Тужилац Окружног тужилаштва Бањалука предложио је да суд одреди притвор Милану Шкрбићу (21) из Градишке, осумњиченом за покушај убиства мушкарца чији су иницијали М.Ж. у мјесту Сеферовци.

Приједлог је упућен Окружном суду у Бањалуци након испитивања Шкрбића у Тужилаштву, а због постојања основане сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају.

Из Окружног тужилаштва саопштено је да је осумњичени у сриједу, 25. октобра, око 6.30 часова на локалном путу у мјесту Сеферовци код Градишке испалио више хитаца из пиштоља у правцу М.Ж, у намјери да га лиши живота.

Мушкарац М.Ж. је том приликом повријеђен.

У саопштењу се наводи да је тужилац предложио одређивање мјере притвора због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени довршити покушано кривично дјело.

Притвор је предложен и због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда, односно узнемирењу јавности.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Полиција је у сриједу у Градишци ухапсила мушкарца чији су иницијали М.Ш. због сумње да је ранио у десно раме Ж.М. из овог града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана