Предао се Урош Мишић

Aгенције
Предао се Урош Мишић

Београд - Урош Мишић се предао данас, односно дошао је у Окружни затвор у Београду, јер му је одређен притвор послије подизања оптужног предлога због туче у клубу Пластик, јављају агенције.

Мишић је стигао у Окружни затвор у току преподнева и биће смјештен у притвор који му је одређен по рјешењу суда, речено је Танјугу у Управи за извршење кривичних санкција.

Мишићев адвокат Боривоје Боровић изјавио је раније за "Телеграф" да је Мишић судско рјешење сачекао у својој кући.

- Саветовао сам га да буде код куће када дође решење. Решење је стигло и он је с припадницима полиције отишао у зграду затвора - казао је Боровић.

Подсјетимо, против Мишића је прво основно тужилаштво у Београду поднијело у петак суду оптужни приједлог због кривичног дјела насилничко понашање, тј. због туче са америчким маринцима у клубу "Пластик" и тражило да му се одреди притвор.

Кривично ванпретресно вијеће је прихватило приједлог тужилаштва и донијело рјешење о одређивању притвора Мишићу, рекла је у петак Танјугу портпаролка суда Ивана Рамић.
Мишић је, међутим, дан раније, у четвртак, пуштен из притвора Окружног затвора у Београду по одлуци истражног судије Првог основног суда, пошто је окончао истрагу и саслушао све свједоке које је предложило тужилаштво.

Aмерички маринци, који се воде као оштећени, нису се одазвали суду на више позива који су им упућени преко америчке амбасаде у Београду.

Мишић се сумњичи за кривично дјело насилничко понашање, за које се спроводи такозвани скраћени поступак, јер је за то дјело запрећена казна до пет година затвора.

Он је 7. марта у београдску полицију дошао у пратњи адвоката, након вишедневног неодазивања позиву полиције да да исказ у вези са инцидентом у клубу "Пластик", након чега му је одређен најприје полицијски притвор, а потом и судски притвор до 30 дана.
Према писању медија, Мишић је с друговима у "Пластику" учествовао у тучи са обезбјеђењем из америчке амбасаде.

Он је навијач "Црвене звезде" и бивши осуђеник који је почетком децембра 2012. године, послије пет година проведених у затвору због напада на жандарма Небојшу Трајковића, амнестиран и пуштен на слободу.

Два пута је био осуђен на 10 година затвора, али му је Aпелациони суд преиначио пресуду на пет и по година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана