Предао се Лука Брковић

Срна
Предао се Лука Брковић

БАЊАЛУКА - Осумњичени у акцији "Кодекс" Лука Брковић који је био у бјекству, предао се јутрос полицији.

Њему је, заједно са још седам особа одређен једномјесечни притвор у акцији "Кодекс", у којој је пронађено 2.1 килограма марихуане и 260 грама кокаина.

Осумњичене терете их да су око двије године диловали дрогу у Бањалуци.

Раније су притворени Бањалучани: Милорад Вуковић звани Луис (42), Филип Бојић (28), Петар Марјановић (26), Владимир Зечић (22) Аљоша Марић (26), Саша Мирковић (26), и Горан Ђурица (42) а терете их да су починили кривично дјело Неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Осумњичени су ухапшени у оквиру шестомјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Полицијске управе Бањалука због сумње да су од почетка 2020. године до хапшења напабављали и продавали кокаин и марихуану корисницима на подручју Бањалуке.

У оквиру акције су били извршени претреси на 14 локација на подручју Бањалуке а осим наркотика пронађене су и двије мрвилице за дрогу, двије дигиталне ваге, више мобилних телефона.

Такође су пронађене гумена палица, метална телескопска палица, службене лисице, шест ножева, панцирни прслук као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.

Већина осумњичених су од раније познати полицији по кривичним дјелима, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана