Предао се Александар Мацан, првоосумњичени за убиство сарајевских полицајаца

Н.Т.
Предао се Александар Мацан, првоосумњичени за убиство сарајевских полицајаца

САРАЈЕВО – Александар Мацан из Пала, првоосумњичени за убиство двојице сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, предао се након што је био у бјекству дуже од мјесец, потврђено је медијима у бИх.

За Мацаном је била расписана и црвена Интерполова потјерница. Након предаје, Мацан је пребачен у Тужилаштво Кантона Сарајево, а с обзиром на расписану потјерницу њему је аутоматски одређен једномјесечни притвор.

Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) саопштила је да је ухапшено лице са Интерполове потјернице, у вези са предметом који се односи на откривање починилаца убиства полицијаца у Сарајеву у октобру 2018..

-Лице за којим је расписана међународна црвена потјерница од НЦБ Интерпола Сарајево је приступило у просторије Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, након чега су га полицијски службеници Сипе лишили слободе - наводи се у саопштењу. У СИПА додају да је ово лице ухапшено јуче након извршене криминалистичке обраде и предато је поступајућем тужиоцу Кантоналног тужилаштва у Сарајеву.

Почетком новембра припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) су извршили претресе на шест локација на подручју Источног Сарајева и Пала, а у акцији су учествовали и службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске,  МУП-а Кантона Сарајева, Обавјештајно-безбједнсоне агенциеј (ОБА) БиХ, под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево.

Откривена је и изузета већа количина аутоматског и ватреног наоружања, а у викендици Мацана, која се налази у насељу Кочевик на Палама, су пронађене три пушке и један снајпер.

Према непотврђеним информациама Мацан  је неколико мјесеци боравио у Шпанији, а наводно је његов ДНК траг нађен на мјесту злочина што га је повезало са убиством.

Полицајци  Шеховић и Вујиновић су убијени 26. октобра 2018. године када су у Гетеовој улици у Сарајеву затекли неколико особа које су покушале да украду возило. Они су их покушали зауставити, а лопови су на њих запуцали из аутоамтских пушака што је било кобно.

Због овог злочина до сада је саслушано око 300 особа међу којима је највише оних познатих по крађама возила. Због овог злочина су између осталог испитани и познати осушивани криминалац Дарко Елез, Марко Трифковић звани Жижан, а хапшени су Милош Обрадов и Срећко Трифковић, који су се након девет мјесеци проведених иза решетака пуштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана