Пред тужиоцем 13 ухапшених у акцији „Стаза“, највјероватније иду у притвор

Н.Т.
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - У Тужилаштво БиХ јутрос су спроведени ухапшени у акцији „Стаза“, а како „Глас Српске“ сазнаје, пред тужиоцем је 13 ухапшених и највјероватније ће им бити предложен притвор.

Припадници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске у оквиру акције кодног назива "Стаза" јуче су на подручју Фоче, Требиња и других општина у Српској ухапсили 19 лица и одузели више од 400 килограма марихуане за коју се сумња да су припадници ове групе прокријумчарили из Црне Горе у БиХ.

Осим марихуане, пронађена је и специјална опрема намијењена производњи наркотика, а међу ухапшенима има и овлаштених службених особа, које се сумњиче за пружање подршке криминалним групама. Ухапшена лица су осумњичена за организовани криминалитет у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет дрогом, оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе.

У акцији су учествовали и припадници Управе криминалистичке полиције, Специјалне антитерористичке јединице, Јединице жандармерије, те полицијских управа Бањалука, Источно Сарајево, Требиње и Фоча. Саговорник „Гласа Српске“ рекао је јуче да је полиција месецима водила истрагу, а откључавањем апликације „Скај“ прикупљени су необориви докази против њих.

Медији у Српској су навели да је као један од организатора ове групе означен Драган Пејовић, те да је управо он избјегао хапшење, јер се налази ван БиХ. Осим њега као главни у овој групи означени су Мишо Миљанић, Милан Рашевић и Миљан Мијовић који су јуче ухапшени у овој акцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана