Познато зашто су Украјинци отели Сиријца у Сарајеву (VIDEO)

Аваз
Познато зашто су Украјинци отели Сиријца у Сарајеву (VIDEO)

Петоро страних држављана, осумњичених за отмицу Сиријца на Илиџи, у петак је предато у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево. Држављанин Сирије А. Е. А. је спашен, полиција га је пронашла везаног у једној кући.

Након испитивања у Тужилаштву поступајући тужилац одлучиће о евентуалном приједлогу за одређивање притвора.

Након филмске потјере, подизања дронова, те ангажовања специјалаца МУП-а КС, ухапшени су Јарослав Лано (19), Анастасија Макаренко (19), Дмитриј Добиаш (20), Олександр Ихнатов (38) и Јевхени Хулеи (21), за које је из полиције наведено да су сви држављани Украјине.

Ријеч је о организованој групи од седам особа која је дошла из Словачке у БиХ.

Главни актери отмице држављанина Сирије А. Е. А. на Илиџи, како “Аваз” сазнаје, мушкарац и жена, нису међу ухапшенима и још су у бијегу.

Како се сазнаје, Украјинци су плаћени да отму Сиријца. Код њих је пронађена његова фотографија.

Према наводима из полиције, све је почело у четвртак у 15.40 сати, када је ПУ Илиџа обавијештена да је на кружном току у насељу Пејтон више особа физички напало једног мушкарца, којег су потом насилно смјестили у комби Форд и дали се у бијег у правцу Блажуја.

Прали комби

Петоро ухапшених приведено је када су дошли на Пландиште да у аутопраоници оперу трагове у комбију Форд који су користили у отмици Сиријца. Наводно су га у комбију претукли.

У аутопраоници је ухапшен Дмитрије Добиаш, док су остали бјежали Шкодом према Врелу Босне. Полиција је на Врелу Босне пронашла Шкоду, а осумњичени су бјежали пјешице, али су на крају похватани.

Пронађен пиштољ

Откривен је и објект у којем је био противправно задржан Сиријац А. Е. А., који је пребачен у КЦУС, гдје су му констатоване лакше тјелесне повреде. Извршен је претрес куће у којој је нађен Сиријац и том приликом је пронађен пиштољ.

Тужилаштво их терети за кривично дјело противправно лишење слободе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана