Познато ко је ухапшен у наставку акције "Ескадрон" због шверца дрогом

Небојша Томашевић
Познато ко је ухапшен у наставку акције "Ескадрон" због шверца дрогом

БАЊАЛУКА – Бањалучани Синиша Курузовић (31) и Горан Бањац (46) ухапшени су у наставку акције "Ескадрон" због сумње да су се бавили шверцом наркотицима на подручју Бањалуке и Козарске Дубице, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да их терете да су починили кривично дјело неовлашћена производња и промет опојних дрога.

- Лица С.К. и Г.Б. се сумњиче да су н од почетка 2023. године до 28. маја текуће године на подручју Бањалуке и Козарске Дубице починила поменуто кривично дјело - стоји у саопштењу.

Додаје се да се све мјере и радње предузимају под надзором поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука. Акција "Ескадрон" започела је у мају када је ухапшено 19 особа и тада је заплијењено 900 грама кокаина, 1,1 кг марихуане, те 35.000 КМ у кешу.

Након испитивања притворено је њих 16, а касније је за 14 осумњичених притвор продужен.

Полиција све осумњичене у акцији "Ескадрон" терети да су од од почетка 2023. године до дана 28. маја ове године на подручју Бањалуке препродавали кокаин и марихуану. Терете их да су дјеловали у три групе, а препродају дроге су договарали и путем телефона и у разговорима кокаин су називали "чистe мајицe". Дрога је продавана по цијенама од 50 па до 6.000 КМ зависно од количине и врсте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана