Познато ко је крао по црквама у Херцеговини

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

ТРЕБИЊЕ – Полиција је ухапсила Б.М. и С.К. због сумње да су из православне цркве црква у селу Бијела Рудина код Билеће украли новац из кутије за донирање, потврђено је "Гласу Српске".

- Полицијској станици Билећа 16. октобра 2024. године  мјештанин из мјеста Бијела Рудина, општина Билећа пријавио је да је  видио једно или више непознатих лица како кроз прозор улазе у православну цркву. Увиђајем је утврђено да је украден новац из кутије за донирање – саопштено је из  Полицијске управе Требиње.

Додали су да су исттагом утврдили да су крађу починила лица Б.М. и С.К. која су ухапшена, а  догађају је обавијештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да се против поменутих поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу крађа.

Налелник ПУ Требиње Синиша Лакета на конференцији за новинаре рекао је да је полиција у овом случају брзо реаговала, ухапсила починиоце  и пронашлла предмете кориштене у крађи.

Према незваничним информацијама сумња се да су поменута лица протеклих дана крала  по црквама у Источној Херцеговини, а наводно су били су и у манастиру Тврдош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана