Завршена обдукција, познат узрок смрти дјечака из Невесиња

ГС
Завршена обдукција, познат узрок смрти дјечака из Невесиња

ТРЕБИЊЕ - Обдукцијом је утврђено да је смрт десетогодишњег дјечака Вукашина Самарџије из Невесиња није била насилног карактера и да је наступила као посљедица смрзавања, потврђено је Срни у Окружном јавном тужилаштву Требиње.

Смрзавању је, највјероватније, предходио епилептични напад, налаз је обдукције која је јутрос обављена у Требињу.

Да дјечакова смрт није била насилна потврдио је и Срђан Вукановић, портпарол Окружног тужилаштва у Требињу након што је у требињској просектури др Дражен Дамајњук, специјалиста судске медицине у недељу ујутро обавио обдукцију.

“Смрт је задесног карактера, наступила као посљедица смрзавања, којој је највјероватније претходио епилептични напад”, саопштио је Вукановић налаз обдукције, коју је наредило тужилаштво.

Дјечак који је са псом нестао у четвртак послијеподне, нађен је јуче око 11 сати у мјесту Љубовића бара неколико километара од дјечакове куће.

Вукашин је био ситне грађе, па, иако је на себи, поред тренерке имао и јакну и чизме, преминуо је од смрзавања, јер је Невесиње планински крај у коме су ноћи још јако хладне.

Дјечака је пронашла шесточлана екипа укључена у опсежну потрагу која је била задужена за тај рејон.

У потрагу је јуче, осим породице и мјештана, било укључено више од 300 људи, припадника цивилне заштите, служби спасавања, полиције, ловачких друштва, планинара, грађана Невесиња.

У акцији је учестововао и Хеликоптерски сервис Републике Српске.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана