Познати лопов из Приједора поново ухапшен, овог пута због напада на малољетника

Небојша Томашевић
Foto: Принтскрин видео Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- Ранко Ракић (26), Приједорчанин познат полицији и јавности по бројним крађама, опет је ухапшен, овог пута због сумње да је синоћ у бањалучком локалу након краће свађе шаком у леђа ударио малољетника, потврђено је "Гласу Српске".

Инцидент се догодио  око 22.30 часова, у кафићу у улици Иве Лоле Рибара.

Из полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале осумњиченог, саопштили су да су службеници Полицијске управе Бањалука, ухапсили једну особу из Бањалуке, због сумње да је починила кривично дјело тјелесна повреда.

У току је рад на документовању предмета, након чега ће против наведеног лица, Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Ракић један од најпознатијих лопова, а у својој криминалној биографији има више од 100 почињених кривичних дјела и често је хапшен и то због крађа одузимања и оштећења туђе ствари, тешких крађа, наношеења тешких тјелесних повреда и других кривичних дјела.

Чим би се нашао на слободи, Ракић би наставио с кривичним дјелима.

Између осталог, познат је и по томе што је испред бутика у бањалучком насељу Лауш украо лутку са излога те почео бјежати с њом, што су забиљежиле и камере.

Ракић је два пута хапшен и због пљачки особа са инвалидитетом.

За једну је и осуђен, те је недавно добио пет година затвора јер је на Бадњи дан опљачкао Бањалучанина Љубомира Б. којем је упао у кућу док је спавао и осим новца узео торбицу са документима и протезу за ногу.

Према пресуди, Ракић је 6. јануара око 22 часа ушао у кућу Љубомира Б. у бањалучкој Улици српских рудара, затекао га на спавању те га је освијетлио мобилним телефоном како би га пробудио и тражио новац.

Оштећени је разбојнику дао новчаник у коме је било 200 КМ, а оптужени је излазећи из куће узео ортопедску протезу за лијеву ногу, штаку, мобилни телефон и мушку ташну и побјегао.

Након тога Ракић је хапшен заједно са Драганом Јелачом  због сумње да су у Бањалуци опљачкали особу са инвалидитетом, коју су оборили на земљу и од које су отели руксак са цигаретама и мањом количином новца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана