Познати лопов из Приједора пао по судској потјерници

Небојша Томашевић
Познати лопов из Приједора пао по судској потјерници

ПРИЈЕДОР - Ранко Ракић из Приједора, један од најпознатијих лопова који је хапшен стотине пута, поново је завршио иза решетака.

Њега су јуче ухапсили припадници Бањалучке полиције на основу потјернице по наредби Основног суда у Приједора због кривичног дјела насиље у породици или породичној заједници. Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука наводећи иницијале, он је предат полицијским службеницима Окружног центра Судске полиције Бањалука.

Сазнајемо да је за Ракићем поменута потјерница расписана јер се није одазивао на судске позиве.

Ракић је познат по крађама, а само у септембру прошле године  хапшен је два пута јер је напао малољетника и ударио га у лећа, те због туче у кругу бањалучке „Нове пијаце“ гдје је напао и ударио  једну особу. Он је у фебруару прошле године у бањалучком Окружном суду осуђен пет година затвора јер је опљачкао особу са инвалидитетом, Љубомира Бајића од кога је украо 200 КМ као и протезу за ногу.

Ракић у својој криминалној биографији има више од 100 почињених кривичних дјела и често је хапшен углавном због тешких крађа, разбојништава, туча и одузимања и оштећења туђе ствари. Ракић је познат и по томе што је испред бутика у бањалучком насељу Лауш украо лутку.

Он је иначе рођен у Бохуму гдје је  од 2008. до 2016. године починио  36 кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана