Позната имена ухапшених због шверца дувана за наргиле, међу њима и цариник

ГС
Позната имена ухапшених због шверца дувана за наргиле, међу њима и цариник

САРАЈЕВО - Тужилац Тужилаштва БиХ , након што их је испитао, предложио је Суду БиХ да одреди притвор за једну, односно мјере забране за три особе, које су ухапшене у склопу оперативне акције “Плуг”.

Акцију су раније током ове седмице реализовали службеници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у сарадњи са ФУП-ом, МУП-ом Српске, МУП-ом Кантона Сарајево и МУП-ом Тузланског кантона, као и Управом за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, реализованој на подручју Сарајева, Тузле и Сребренице.

Мјера притвора предложена је за осумњичену Данку Катанић (50) рођену у Ужицу, држављанку БиХ и Србије, запослену на пословима цариника у УИО БиХ, предложена је због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи осумњичена могла ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето.

За осумњичене Елвира Ибрахимовића (33) из Зворника, држављанина БиХ, Алена Хукића (40) рођеног у Новом Пазару, држављанина БиХ и Србије и Марка Марковића (31) рођеног у Бајиној Башти, држављанина БиХ, предложене су мјере забране, у складу са законом. Предложене мјере укључују забрану путовања уз одузимање путних исправа и забрану издавања нових путних исправа, као и забрану кориштења личне карте за прелазак државне границе БиХ, забрану састајања са одређеним особама, те обавезно повремено јављање државном органу.

 Полицијски службеници СИПА су прије три дана, у склопу оперативне акције “Плуг”, на подручју Кантона Сарајево, Тузланског кантона и Сребреници започели претресе стамбених и пословних објеката и покретних ствари на 17 локација и ухапсили 12 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана