Познат идентитет ухапшених у јучерашњој акцији током које је пуцано на полицију

ГС
Познат идентитет ухапшених у јучерашњој акцији током које је пуцано на полицију

САРАЈЕВО - Аднан Кахриман и Армин Хусић ухапшени су јуче у акцији "Порто" чији је циљ расвјетљавање разбојништава и тешких крађа, сазнаје портал "Аваза".

Амар Башић, који је пуцао на полицајце која су дошли да га ухапси у оквиру акције "Порто". и даље је у бјекству. Он је, осим за разбојништво и тешку крађу, осумњичен и за напад на службену особу.

Кахриман и Хусић су данас предати Тужилаштву Кантона Сарајево, потврдила је за портал “Аваза" Азра Бавчић, портпаролка Тужилаштва КС. Они су осумњичени за разбојништво и тешку крађу.

- Осумњичене особе су на задржавању, поступајућа тужитељка у току дана одлучиће о даљим мјерема – казала је за "Аваз” Бавчић.

Кахриман и Хусић су познати полицији отприје. Кахриман је више пута  привођен с Анелом Сејфовићем.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево јучер су, под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва Кантона Сарајево, спровели оперативну акцију „Порто“ с циљем расвјетљавања и документовања кривичних дјела разбојништва и тешких крађа. Извршени су претреси на више локација, те су пронађени и изузети предмети за које постоји основ сумње да потјечу из извршења кривичних дјела, као и ватрено оружје.

-Слободе су лишена два мушкарца, 25-годишњи А.Х. и 24-годишњи А.К. Приликом покушаја лишења слободе трећег лица, у улици Алибега Фирдуса, у општини Нови Град, 35-годишњег мушкарца А.Б., исти је напао овлаштена службена лица смртоносном силом, којом приликом су полицијски службеници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, ради заштите живота, употријебили ватрено оружје, у складу са законским прописима. Том приликом није било повријеђених особа – саопштила је јуче полиција.

Мушкарац се удаљио с мјеста догађаја, те је за њим расписана потрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана