Познат идентитет страдалог: Сувозач из "тесле" погинуо у стравичном судару

Небојша Томашевић
Познат идентитет страдалог: Сувозач из "тесле" погинуо у стравичном судару

ПРЊАВОР - Топлица Китић (40) из Прњавора погинуо је у стравичном судару "тесле" којим је управљао Дарио Љубојевић (29) и "bmv-a" за чијим воланом је био Дарко Биланџија (39) из Вогошће.

Несрећа се десила синоћ у 23.10 часова на ауто-путу "9 Јануар" у мјесту Лишња, како је саопштено из бањалучког Окружног тужилаштва попријећена су оба возача.

- Китић је био сувозач у аутомобилу ”тесла” којим је управљао Дарио Љубојевић (29) из Прњавора, док је за воланом ”БМВ-а” био Дарко Биланџија (39) из Вогошће”, наводе у наведено је у саопштењу Окружног јавног тужилаштва Бањалука, додајући да су оба возача превезена у болницу-наведено је у саопштењу.

Додаје се да је увиђај на лицу мјеста обавио дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука Борислав Чекић заједно са припадницима Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бањалука.

- Тужилац је наредио да се предузму све истражне мјере на утврђивању околности саобраћајне несреће, а биће наређена и обдукција тијела погинулог која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске – стоји у саопштењу.

Према незваничним информацијама једно од возила се кретало у контра смјеру на ауто –путу.

Бројни возачи у вајбер групи "Патроле-Радари" писали су да су видјели како је један аутомобил великом брзином јурио у контра смјеру.

- Прошао је поред мене најмање 150 километара на час. Неког ће да убије-написао је један возач.

Убрзо потом у групи се појавила информација да је и дошло до несреће, а очевици су испричали да се радило о директном судару два возила од које је једно смрскано.

Како су поједини очевици јавили радило се о директном судару и да је призор на мјесту несреће стравичан.

На оба возила је слупан предњи дио, а један од аутомобила је потпуно смрскан. - Више возача се зауставило како би помогли повријеђенима.

Једном од возача су викали да издржи и да ће Хитна помоћ убрзо стићи-рекли су очевици. Више детаља о овој несрећи и њеним узроцима, како су рекли у полицији, биће познато када се оконча истрага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана