Тијела страдалих у Посушју превезена у Мостар на обдукцију

Г.С.
Тијела страдалих у Посушју превезена у Мостар на обдукцију

МОСТАР - Тијела страдалих у мјесту Трибистово превезена су на Одјел патологије Свеучилишне клиничке болнице (СКБ) Мостар гдје ће бити извршена обдукција, након које ће бити више детаља о узроку несреће која се ноћас догодила у општини Посушје.

“Извршеним увиђајем је утврђено да се највјеројатније ради о гушењу, а по налогу дежурног жупанијског тужиоца у Широком Бријегу, смртно страдале особе су превезене на Одјел патологије СКБ Мостар гдје ће бити извршена обдукција, након које ће, а евентуално и других потребних вјештачења, бити познат узрок смрти”, потврдили су за Фену из Управе полиције МУП-а ЖЗХ-а.

Познат је идентитет настрадалих у страшној трагедији у Трибистову код Посушја.

Како пише „vecernji.ba“, услијед гушења плином у викендици смртно су страдали Иван М. (19), Стипе Р.(19), Мирела Р. (19), Жана П.(19), Миа С. (19), Стипе П. (19), Марија П.(19)
Стјепан Ј.(19).

Након велике трагедија која се данас догодила у мјесту Трибистово недалеко од Посушја затворени су сви угоститељски и други пословни објекти који су данас радили, а заставе су спуштене на пола копља.

Вијест о смрти осморо младих особа завила је у црно цијелу БиХ првог дана 2021. године.

Како јавља репортерка портала Кlix.ba на мјесто несреће су стигла и возила која ће одвести беживотна тијела четири дјевојке и четири младића који су имали између 18 и 19 година.

На кружном току у Посушју код скретања за Трибистово на билборду је симболично упаљено осам свијећа чиме је одата почаст преминулима, а затаве су спуштене на пола коља. Изрази саучешћа стижу из свих крајева БиХ, али и из региона.

Како незванично сазнајемо од мјештана, у кући је била и девета особа, али је тај младић неколико сати иза поноћи отишао с прославе Нове године јер је рано ујутро морао ићи на посао на скијалишту Блидиње.

Њега је наводно одвезао један од младића који се потом вратио у кућу гдје је преминуо.

Претпоставља се да је узрок смрти гушење, али званичан узрок смрти биће познат након увиђаја и обдукције тијела. Осам преминулих пронашле су особе из сусједне викендице.

“У сусједној викендици биле су такође млађе особе које су чекале Нову годину. Они су први примијетили да нико није изашао из викендице која се налазила у близини. Након тога су покушали ући у викендицу, али врата су била закључана. Један од њих је ушао и у приземљу затекао осам особа у бесвјесном стању, након чега је позвао полицију”, изјавио је комесар МУП-а ЗХК Милан Галић.

Претпоставља се да је узрок смрти гушење плином, али није могао дати више детаља. Увиђај је у току, а полиција ће након њега објавити нове информације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана