Позив надлежним да казне нападаче на начелника општине Братунац

срна
Foto: гс

БРАТУНАЦ - Форум за безбједност општине Братунац осудио је са данашњег састанка физички напад на општинског начелника Срђана Ранкића и позвао надлежне да казне нападаче.

Ранкић је на данашњој конференцији за медије рекао да је пио кафу у једном братуначком кафићу када се десио немили догађај. "Пришла ми је група кабадахија и физички ме напала. То су особе које преко лажних профила на друштвеним мрежама шире мржњу након локалних избора у Братунцу. Ради се о лицима којима је претходна општинска власт обећала неке привилегије које нису остварили и због тога окривљују актуелну власт, а јуче су се дрзнули да физички нападну. Они су напали институцију начелника општине, а не мене", рекао је братуначки начелник.

Он је изразио бојазан да, уколико се не предузму одговарајуће законске мјере против нападача, може доћи до ширења мржње и инцидената који могу да се прошире и на друге средине, што треба сузбити.

Ранкић је у полицији навео да су протагонисти ширења мржње у Братунцу мала група особа.

Он очекује да ће надлежни реаговати, казнити нападаче и спријечити даље силеџијско понашање и нарушавање безбједности у овој средини.

Полиција је поводом јучерашњег напада на начелника Ранкића поднијела пријаве против лица чији су иницијали Н.М. из Братунца и Н.М. и Г.С. који су након напада лишени слободе. Како је саопштено из Полицијске управе Зворник, против Н.М. из Братунца поднесена је прекршајна пријава за угрожавање сигурности, а против Н.М. и Г.С. из Сребренице због нарушавања јавног реда и мира.

Физички напад у угоститељском објекту у Братунцу догодио се у 11.40 часова а да су по пријави поступили полицијски службеници из Братунца, који су извршили увиђај на лицу мјеста, као и друге законом предвиђене мјере и радње.

Нападнути С.Р. из Братунца се ради указивања љекарске помоћи јавио у Јавну здравствену установу Болница Зворник, али се љекар није могао изјаснити о степену повреда и оштећени је упућен кући. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, који је наредио да се након предузимања свих мјера и радњи и документовања догађаја тужилаштву достави извјештај о почињеним кривичним дјелима угрожавање сигурности, тјелесна повреда и оштећење и одузимање туђе ствари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана