Пожар у требињском насељу Горица: Ватра прогутала адвокатово возило

Небојша Томашевић
Пожар у требињском насељу Горица: Ватра прогутала адвокатово возило

ТРЕБИЊЕ - Непознате особе запалиле су “пежо 308” власништво Далиборке Рудан, супруге познатог требињског адвоката Небојше Рудана. Аутомобил је у потпуности уништен, али, на срећу, није било повријеђених.

Пожар је подметнут јуче рано ујутро у требињском насељу Градина, а аутомобил је био паркиран у улици Кнеза Михајла. Ватра је оштетила и сусједни аутомобил на којем је изгорјела фарба на цијелој десној страни. Ватру су угасили припадници Територијалне ватрогасне јединице Требиње.

Адвокат Рудан потврдио је “Гласу Српске” да је запаљено возило његове супруге, али је истакао да не може рећи ко је и зашто подметнуо пожар.

- Возило је поливено бензином и запаљено, а у пожару је тотално уништено. Све се десило ујутро око пет часова. Ја сам позвао ватрогасце. Штета је између 5.000 и 6.000 КМ. Нисам раније добијао пријетње и не знам зашто би ово неко урадио. Бавим се адвокатуром, а некада сам се бавио политиком. Раније сам кроз посао прозивао полицију када су неки прекорачивали овлашћења и тукли неке момке - рекао је Рудан и додао да не може да упери прстом у било кога.

У Полицијској управи Требиње, не наводећи име власника возила, казали су да је случај окарактерисан као оштећење и одузимање туђе ствари.

- Изузети су трагови ради вјештачења да би био утврђен узрок пожара и друге околности. Истрага је у току - казали су у ПУ Требиње.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, који је био јуче у Требињу, казао је да овај и слични случајеви треба да буду расвијетљени.

- Не ради се о криминалним лицима нити лицима из политике. Полицијској управи Требиње сам сугерисао да посебну пажњу у раду усмјере ка таквим кривичним дјелима, да не би постало правило да људи који имају неки проблем то рјешавању паљењем возила - истакао је Лукач. Док је министар давао изјаву, испред зграде Градске управе појавио се Рудан, који је, како су рекли очевици, добацио: “Дођите да се мало угријете на мом ауту”.

 

 Редовна појава

У пожарима у Требињу у посљедње вријеме изгорјела су три аутомобила. “Ситроен Ц5” власништво Стојана Милошевића, инжењера у фирми “Херц градња”, изгорио је у понедјељак. Почетком септембра изгорио је “ауди А6” предсједника Ауто-мото картинг клуба Требиње Максима Милинића, а у марту је запаљена “опел астра” полицајца Максима Вујадиновића. У јулу је у Горици изгорио “ауди А6” власништво некадашњег предсједника ГО СНСД и директора “Хидроелектрана на Требишњици” Марка Митровића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана