Пожар у Мостару: Шест повријеђених, од којих једно дијете ВИДЕО

ГС
Foto: Аваз

МОСТАР- Шест особа је повријеђено у пожару који се у послијеподневним сатима догодио у Мостару, у згради Звјездара на Авенији.

Како је на лицу мјеста казао др Марко Лугарец из Хитне медицинске помоћи Мостар, они имају инхалацијске повреде усљед нагутавања дима, од чега је једно дијете.

– Сви су стабилни, дијете је превезено на Педијатрију СКБ Мостар, остали у ЦУМ – рекао је он И додавши да је старија жена која је била у стану у којем је избио пожар са средње тешким повредама.

На лицу мјеста је био и командир ПВЈ Мостар, Петар Јурић одмах по добијању дојаве о пожару упућене су три екипе, а потом је ангажована и стража у Сјеверном логору. Казао је да су станари до њиховог доласка покушали гасити пожар, али да у томе нису успјели.

– Одмах по доласку једна екипа је отпочела с гашењем пожара, а друга спашавати и обавјештавати станаре на спратовима изнад осмог спрата, јер се дим превеликом брзином ширио, усљед чега је настала паника, преноси Дневни Аваз.

Било је ту и дјеце и старијих људи и све су их успјели евакуисати на вријеме. Пожар је угашен, стан је скоро у потпуности изгорио, али је спријечено ширење ватре на друге станове – казао је Јурић.

Узроци пожара ће бити накнадно утврђени након што полиција обави увиђај када се за то стекну услови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана