Пожар у Дому за стара лица у Зеници

ГС
Foto: Кликс

ЗЕНИЦА – У Дому за стара лица у зеничком насељу Црквице синоћ око 22.55 часова избио је пожар, а из Оперативног центра Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона јутрос су казали да у пожару није било теже повријеђених.

Евакуација корисника Дома завршена је у току протекле ноћи. Сви су сигурно измјештени у алтернативне установе док њихова установа не буде спремна за поновни пријем, пише Кликс.

-Нема особа које су повреде задобиле од ватреног пламена, али има оних којима је пружена помоћ због дима те су хоспитализоване и нису у животно угрожавајућем стању - казао је оперативни МУП-а ЗДК те је додао да је из ове установе евакуисано 75 особа.

До пожара је дошло у једној од соба корисника на спрату објекта под  за сада неразјашњеним околностима.

По доласку Служби Хитне помоћи, полиције и ватрогасаца започела је евакуација корисника Дома, а у акцију су се укључили осим полиције и јединица за подршку МУП-а ЗДК те мјештани околних зграда који су помагали да се корисници чим прије изнесу, адекватно збрину испред објекта те на крају превезу до алтернативних смјештајних локација.

Корисници Дома за старе и изнемогле особе су евакуисани у Дом и породица, Дом за стара лица ЗДК и Студентски центар, а они који су нарушеног здравља одвезени су у зеничку болницу.

На установи није настала већа материјална штета.

Синоћ су на мјесто догађаја дошалиградоначелник Зенице Фуад Касумовић, предсједавајући Градског вијећа Зенице Мирза Хусетић као и вијећници који су били активни учесници акције спашавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана