Пожар у Босанском Петровцу: Двадесет корисника остало без крова над главом

ГС
Foto: Независне новине

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - У пожару који је јучер захватио зграду у којој су смјештене избјегле и расељене особе, те социјални корисници у Босанском Петровцу, изгорио је значајан дио објекта, а око двадесетак корисника остало је без крова над главом.

Пожар је избио око 14 сати у стану који се налази на горњим спратовима поменуте зграде, а потом се проширио и на друге станове, а само пуким случајем у овоме догађају нико није повријеђен. По избијању пожара из зграде су одмах евакуисани станари, међу којима је било и петоро малодобне дјеце, а на лице мјеста су потом изашли припадници ватрогасне јединице из Босанског Петровца.

Борба са ватром, у којој су помагали и бројни мјештани ове крајишке општине, потрајала је све до вечерњих сати када је пожар напокон угашен. Материјална штета која је причињена је изузетно велика, а дио објекта је сада неуслован за становање.

"Налазимо се у специфичној ситуацији јер Опћина Босански Петровац није усвојила буџет, нити је усвојена одлука о привременом финансирању, тако да је онемогућена било каква финансијска интервенција из буџета. У све смо укључили хуманитарне организације, Црвени криж и Помози.ба, и они су интервенисали са средствима за прву помоћ у виду прехрамбених намирница, мадраца и врећа за спавање. Сви који су остали без крова дан главом биће смјештени привремено у једном стамбеном објекту којег смо за њих обезбједили", казао је Сенад Хусетић, директор Центра за социјални рад у Босанском Петровцу.

Помоћ у рјешавању стамбеног проблема станара који су остали без крова над главом обећао је и Махмут Јукић, опћински начелник, истакавши како је ово велика несрећа, пишу Независне.

У овоме тренутку није познато шта би могло бити узрок пожара, а више о свему знаће се након што припадници полиције и противпожарни инспектор заврше увиђајне радње. Поменуте зграде су изграђене у годинама послије окончања рата за избјегле и расељене особе које се нису могле вратити у ранија мјеста становања, као и за она лица којима је имовина у рату уништена, те за социјалне кориснике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана