Пожар на згради „Електрокрајине“ гасила 23 ватрогасца са 11 возила, ево шта је све изгорјело

Небојша Томашевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Командир бањалучке Ватрогасне бригаде Мирослав Малинић казао је да је пожар на згради "Електрокрајине" стављен по контролу око 11 часова те да је у гашењу учестовало 11 возила и 23 ватрогасца.

Пожар је избио на додатном објекту „Електрокрајине“ који је наслоњен на хотел „Босна“. Цијели кров тог објекта је био и пламену. Надљудским напорима покушали смо да приђемо са свих страна и пожар је под контролу стављен у 11.15 часова - рекао је Малинић и појаснио да је изгорио сав кров двоспратног објекта "Електрокрајине".

Додао је да је у хотелу " Босна" пожар захватио двије собе, али су спријечили да се прошири даље те да се пожар није проширио на кров хотела.

Казао је да нико није повријеђен и да се шест особа из хотела јавило у болницу јер су се нагутали дима, као и један ватрогасац.

Нагласио је да не може да прича о узроку пожара и обиму штете, која је како је рекао велика.

Појаснио је да је гашење пожара било доста тешко јер су објекти везани један за други и није се могло тако лако прићи пожаришту.

- Пожар је био великих размјера и спријечили смо да се прошири на остале објекте. У хотелу Босна су изгорјеле двије собе, а остале просторије су задимљене. Уложили смо надљудске напоре да угасимо ватру - рекао је Малинић.

Додао је да остају на терену док не заврше посао и сада само прегледају пожариште.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана