Повријеђена два полицајца: Спријечен сукоб око 100 навијача у Бањалуци

ГС
Повријеђена два полицајца: Спријечен сукоб око 100 навијача у Бањалуци

Припадници Полицијске управе Бањалука спријечили су синоћ сукоб око 100 навијача фудбалских клубова Црвена звезда и Борац, а том приликом повријеђена су два полицајца.

УПУ Бањалука су рекли да су синоћ  око 18.50, у току вршења обезбјеђења јавног скупа под називом ”Звездин караван”, који се одржавао на Тргу Крајине, уочили да се навијачке групе ФК Црвена звезда и ФК Борац крећу једна према другој у намјери физичког обрачуна.

– Навијачке групе су имале по око 50 присталица, а неки од навијача Борца су носили и дрвене палице. У циљу спрјечавања нарушавања јавног реда и мира у већем обиму полицијски службеници су правовремено реаговали и  позиционирали се између навијачких група, чије присталице су насртале једни на друге – појаснили су у полицији.

 Том приликом два полицијска службеника су задобила тјелесне повреде прелом прста и отекнуће ока  настало при прскању пепер спреја тзв. ”Сузавац’

– Ухапшени су С.А. из Бањалуке због почињеног кривичног дјела ”Спрјечавање службеног лица у вршењу службене радње” и С.В. из Приједора због почињених прекршаја из  Закона о јавном реду и миру – додали су у ПУ Бањалука.

О свему је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурни судија Основног суда Бањалука – Одјељење за прекршаје.Полицијски службеници под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, раде на прикупљању чињеница и идентификовању осталих учесника преноси Српскаинфо.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана