Потврђено за "Глас": Измијењена оптужница против Џомбића

Небојша Томашевић
Foto: ГС

БАЊАЛУКА – Републичко тужилаштво јутрос је на рочишту у бањалучком Окружном суду измијенило оптужницу против бившег премијера Републике Српске Александра Џомбића, који је оптужен да је злоупотријебио положај при додјели кредита Инвестиционо развојне банке РС (ИРБ РС) од 19.4 милиона марака фирми "Енерголинији".

Џомбићев адвокат Зоран Бубић казао је "Гласу Српске" да се радо о мањим измјенама, односно уређењу оптужнице, али да је кривично дјело остало исто.

Интересантно је да је јутрошње рочиште одржано пола сата прије него што је најављено, а да о томе медији нису ни обавијeштени тако да нико није ни присуствовао.

Републичко тужилаштво терети Џомбића  да је  био свјестан да спорни  кредит од 19.4 милиона КМ одобрен "Енерголинији" неће моћи бити враћен због неспособности фирме. Терете га  да је звао тадашњег директора ИРБ РС Миленка Павловића, како би га убиједио да треба да прихвати захтјев за кредит “Енерголинији”. Павловић је то одбио и дао оставку, а након тога је поменуто предузеће поново поднијело захтјев за кредит од 19,4 милиона, а Џомбић је 16. фебруара 2012. године потписао одлуку о одобравању кредита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана