Потврђено седам и по година затвора за покушаја убиства познаника

Небојша Томашевић
Foto: Илустрација

БРЧКО - Осман Хусејновић (34) правоснажно је осуђен на седам и по година затвора за покушај убиства познаника Н. А. и неовлаштено држање оружја.

Пресуду је изрекао Апелациони суд Брчко дистрикта који је одбио жалбу одбране оптуженог те је потврдио првостепену пресуду Основног суда у Брчком. Према оптужници покушај убиства десио се 10. марта 2021. године, око три часа у насељу Прутаче код Брчког, у непосредној близини трговачког објекта "Омер пром".  Како стоји у оптужници Хусејновић је након краће свађе из пиштоља, за који није имао ни дозволу, пуцао на Н. А. у намјери да га лиши живота.

- Оптужени је на оштећеног, који се ту довезао и зауставио аутомобилом, испалио два хица од којих га је један погодио у предјелу стомака нанијевши му тешке тјелесне повреде опасне по живот. Након тога, Хусејновић се аутомобилом удаљио у непознатом правцу, док је оштећени Н.А превезен у брчански медицински центар - наводи се у оптужници.

Истиче се да су Хусејновић и Н.А. тог дана наставили расправу и конфликт који је раније започет у Брчком.

Како је саопштено из Тужилаштва Брчко дистрикта осуде за ранија кривична дјела, Тужилаштво против Хусејновића води и истрагу за покушај убиства супруге. Сумњиче га да је  4. јуна ове године у  насељу  Прутаче покушао убити  супругу Р. Ш. испред стана, гдје се скривао избјегавајући упућивање у затвор. На терет му стављају да је из пиштоља, којег је као и раније нелегално посједовао, пуцао на супругу у намјери да је лиши живота.

- Напомињемо да се Осман Хусејновић већ налази на издржавању казне затвора од једанаест мјесеци на коју је крајем прошле године осуђен због неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога - наводи се у саопштењу Тужилаштва Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана