Потврђене оптужнице против некадашњих директора "Шума Српске" и шумских газдинстава

СРНА
Потврђене оптужнице против некадашњих директора "Шума Српске" и шумских газдинстава

ТЕСЛИЋ - Основни суд у Теслићу потврдио је оптужнице против некадашњих директора "Шума Републике Српске" Ристе Марића и Шумског газдинства /ШГ/ "Борја" Теслић Саве Касаповића због злоупотреба службеног положаја, а Основни суд у Добоју против некадашњег директора Шумског газдинства "Добој" Вукашина Сувајца, објавило је данас добојско Окружно јавно тужилаштво.

Марић и Касаповић осумњичени су да су као одговорна лица 2017. године закључили уговор о испоруци шумских сортимената једном привредном друштву којем су омогућили имовинску корист већу од 10.000 КМ иако су знали да се не налази на листи дрвопрерађивача и не бави пословима сјече, извоза и прераде дрвета, те уједно нанијели штету "Шумама Републике Српске" и Шумском газдинству "Борја".

Суд у Теслићу је у овом предмету потврдио и оптужницу, због несавјесног рада у служби, против руководиоца Радне јединице Чечава у ШГ "Борја" Алена Гачића, усљед којег је наступила већа имовинска штета.

Из Тужилаштва наводе да је оптужница против ових лица Основном суду у Теслићу достављена 1. априла, а да ју је судија за претходно саслушање потврдио 17. маја.

У саопштењу објављеном на сајту добојског Окружног јавног тужилаштва наведено је да је Сувајац осумњичен да је од 4. фебруара 2015. године до 22. децембра 2016. омогућио купцу реализацију шумских дрвних сортимената супротно уговору, који је остварио имовинску корист већу од 50.000 КМ, чиме је причињена штета "Шумама Републике Српске".

Тужилаштво је оптужницу против Вукашина Сувајца доставило Основном суду у Добоју доставило 6. фебруара, а судија за претходно саслушање ју је потврдио 24. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана