Потврђена оптужница због дроге, фалсификовања исправа и прања новца

Срна
Потврђена оптужница због дроге, фалсификовања исправа и прања новца

САРАЈЕВО - Суд БиХ потврдио је оптужницу против Саше Ратковића и још седам лица због неовлаштене производње и промета дрога, фалсификовања исправа и прања новца.

Осим Саше Ратковића, оптужени су и Василије Стјепић, Дражен Шиниковић, Драган Супић, Томислав Видаковић, Владица Ракић, Митар Благојевић и Мирослав Чалија. Ратковић, Стјепић и Шиниковић оптужени су за организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштен промет дрогама и прање новца, док је Супић оптужен за неовлаштен промет дрогама.

Видаковић, Ракић, Благојевић и Чалија, осим за неовлаштен промет дрогама, оптужени су и за фалсификаовање исправа, а Чалија за умијешаност и у прање новца, саопштено је из Суда БиХ.

У оптужници се, између осталог, наводи да је лице чији су иницијали М.М. у периоду од половине 2020. до краја 2021. године на подручју БиХ организовало групу за организовани криминал у коју су оптужени као чланови свјесно и добровољно приступили.

У саопштењу се наводи да је група формирана ради чињења кривичних дјела с циљем стицања противправне имовинске користи, а дјеловала је на подручју БиХ, Србије, више држава ЕУ, међу којим су Аустрија, Хрватска, Швајцарска, Шпанија, Холандија, Њемачка, а поједини чланови и у државама Јужне Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана