Потврђена оптужница за прогањање судије: Зворничанину пријете двије године затвора

Н. Т.
Потврђена оптужница за прогањање судије: Зворничанину пријете двије године затвора

ЗВОРНИК - Алексa Јокић (50) из Зворника оптужен је за прогањање судије Основног суда у Зворнику Славка Савића, потврђено је "Гласу Српске".

Оптужницу којом се Јокићу на терет ставља кривично дјело прогањање, подигло је Окружно тужилаштво у Бијељини, а потврдио Основни суд у Зворнику. 

Према наводима из оптужнице, Јокић је кривично дјело починио од 24. јуна до 26. августа ове године на подручју Зворника.

- Након што је претходно сачекивао С. С. испред стамбене зграде у Малом Зворнику у којој се налази стан у власништву оштећеног, гдје је фотографисао зграду и распитивао се за оштећеног, те том приликом му оштетио браву од улазних врата стана, оптужени је у више наврата, континуирано уходио и пратио С.С. приликом његовог кретања за вријеме кориштења паузе на послу - наводи се у потврђеној оптужници, преноси Српска инфо.

Јокић је тако оштећеног посматрао док је овај боравио у кафићу, због чега је С. С. промијенио мјесто на које долази. Међутим, ни то није зауставило ухођење, па је оптужени својим возилом стално пролазио и обилазио кућу у којој С. С. живи са породицом, а што је због раније упућених пријетњи код С. С. изазивало осјећај тјескобе као и страха за властиту сигурност.

Оптужени је 26. августа ове године око 21.15 дошао испред породичне куће оштећеног, те истог дозивао да изађе, па када је оштећени видио о коме се ради, отишао је у заклон и није се одазвао, а том приликом је у кући била и његова болесна супруга, што је све код оштећеног изазвало осјећај тјескобе и страха како за властиту сигурност, тако и за чланове његове породице.

- Дакле, упорно и кроз дуже вријеме пратио и уходио друго лице и успостављао нежељени контакт што је код лица изазивало промјене животних навика, тјескобу и страх за властиту сигурност - наводи се у оптужници против Јокића.

Према Кривичном законику РС за прогањање је запријећено максимално двије године затвора.

Јокић је прошле године због осуђен у бањалучком Окружном суду на три године затвора јер је судији Савићу пријетио убиством.

Повод за пријетње била је прекршајна казна од 1.000 КМ коју је судија Савић изрекао Јокићу због крађе струје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана