Потврђена оптужница за покушај убиства малољетника у Бијељини

Г.С.
Потврђена оптужница за покушај убиства малољетника у Бијељини

БИЈЕЉИНА – Окружни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Бране Митровића из тог града због покушаја убиства малољетника Н.В.

Како се наводи у оптужници Митровић је 22. новембра 2021. године око 21.20 часова у Патковачи код Бијељине, видио да ће поред његовог дворишта проћи малољетник Н.В. (16), за којег је сматрао да га је у ранијем временском периоду вербално провоцирао и изазивао. 

Митровић је, како се наводи у оптужници, узео кухињски нож из куће и пришао малољетника, те га је на трави поред магисталног пута Бијељина – Зворник изненада оборио на земљу, сјео на њега и оштрицом ножа му нанио четири убода у тијело.

"Један убод му је задао у лијеву страну груди, један у лијеви пазух, оба на мјесту гдје су смјештени витални органи (срце, плућа, велики крвни судови) и два у десну подлактицу", наводи се у оптужници и додаје да га је М.К., који је био и ходао са Н.В. покушао склонити са малољетника. Осумњичени Митровић устао је са малољетног Н.В. те му узео мобилни телефон који му је том приликом испао на тло, након чега се вратио у своје двориште", додаје се у оптужници.

Даље се наводи да је малољетнику Н.В. нанио лаку тјелесну повреду и да је покушао лишити живота дијете чиме је починио кривично дјело тешко убиство у покушају, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана