Потврђена оптужница у вези са убиством Мехмеда Рамића

Срна
Потврђена оптужница у вези са убиством Мехмеда Рамића

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против три лица у вези са убиством Мехмеда Рамића.

Оптужница терети Амела Јашаревића за убиство Мехмеда Рамића, а за помоћ осумњиченом након убиства оптужени су Едвин Имамовић и Игор Зуко.

Јашаревића је оптужен да је 12. децембра прошле године на подручју општине Ново Сарајево из аутомобила „голф седам“, којим је управљао, испалио више хитаца у правцу возила „пежо“, који је возио Мехмед Рамић, који је том приликом рањен и усљед повреда је преминуо.

У оптужници се наводи да је, након Јашаревића, у правцу Рамићевог аутомобила пуцао и Адел Кабаш, који се тада налазио у другом аутомобилу „голф седам“, којим је управљао Едвин Имамовић, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Јашаревић је оптужен и да је заједно са Кабашом неовлаштено набављао и држао супстанце које се налазе на листи опојних дрога, психотропних материја биљака из којих се може добити опојна дрога и прекурсора, а све у намјери стицања противправне имовинске користи.

Он је оптужен да је са Кабашом набављао и већу количину оружја, због чега је изнајмио и стан у Сарајеву који су користили као складиште за дрогу и оружје и експлозивне материје, што је и одузето приликом претреса, наводи се у саопштењу.

Оптужница терети Едвина Имамовића да је 12. децембра, знајући за сукоб између Кабаша и Рамића, управљао аутомобилом „голф седам“ из којег је Кабаш пуцао на Рамића, те да је након тога побјегао и Кабаша превезао до Источног Сарајева.

Оптужница Игора Зуку терети да је у наведено вријеме изашао из аутомобила којим је Јашаревић управљао и посматрао цијели догађај, након чега је помогао Кабашу да постане недоступан полицији.

Поступајући тужилац предложио је Суду саслушање 20 свједока, 12 вјештака и извођење више од 150 материјалних доказа, као и одузимање предмета који се могу користити као доказ у кривичном поступку.

Уз оптужницу је достављен и приједлог за продужење мјере притвора оптуженом Јашаревићу.

Оптужница против Адела Кабаша није могла бити подигнута, будући да је недоступан органима кривичног гоњења, додаје се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана