Потврђена оптужница против возача који је убио двије докторке у Сарајеву

Срна
Потврђена оптужница против возача који је убио двије докторке у Сарајеву

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против Армина Берберовића који је у мају у саобраћајној несрећи усмртио двије докторке у Сарајеву.

Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је у уторак, 14. новембра оптужницу против Берберовића, због кривичног дјела против безбједности јавног саобраћаја, у вези са кривичним дјелом угрожавање безбједности јавног саобраћаја, саопштено је из кантоналног Тужилаштва.

У саопштењу се наводи да се Берберовићу ставља на терет да је као учесник у саобраћају, не придржавајући се прописа, угрозио јавни саобраћај, доводећи у опасност животе људи, усљед чега је проузрокована смрт два лица, док је једна особа задобила лаке тјелесне повреде.

Заједно са оптужницом, Тужилаштво је поднијело приједлог за продужење притвора Берберовићу, о чему ће Суд накнадно одлучити.

Берберовић је 26. маја у 23.30 часова аутомобилом на Мариндвору усмртио докторку Азру Спахић, те нанио повреде двјема дјевојкама, док је докторка Алма Суљић касније подлегла повредама.

Након саобраћајне несреће утврђено је да је у крви имао 0,41 промил алкохола, те да је возио под забраном, односно да му је одузета возачка, јер је имао почињених прекршаја. Такође је утврђено и да је у крви имао и дрогу амфетамин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана