Потврђена оптужница против Радована Станковића: Дрогу крио у димњаку, а продавао на крову зграде

Н. Т.
Потврђена оптужница против Радована Станковића: Дрогу крио у димњаку, а продавао на крову зграде

БАЊАЛУКА - Радован Станковић (43) из Бањалуке оптужен је да је скоро двије године препродавао марихуану и спид те да је другима омогућавао конзумирање наркотика.

Оптужницу против њега подигло је бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Основни суд у Бањалуци. На терет му се ставља неовлаштена производња и промет опојних дрога и омогућавање уживања опојних дрога.

Према оптужници, Станковић се од 2020. до 16. августа 2022. године неовлаштено бавио куповином ради продаје, држањем ради продаје и продајом марихуане и спида. Наводи се да је те дроге набављао од њему познатих лица, исте држао у димњаку на крову стамбене зграде у којој живи, а затим ступао у комуникацију са конзументима дрога Д. Б., С. Ч., В. Л., Е. Б., Б. Б. и М. С., којима је на крову стамбене зграде продавао спид те омогућавао уживање спида и марихуане. Како стоји у оптужници, спид је продавао по цијенама од 200 до 600 КМ.

- Тако је лицу Д. Б. у три наврата продао спид у количинама од по 50 грама за износе од по 600 КМ, а С. Ч. је продао спид у количини од 20 грама за износ од 3.500 КМ и у два наврата продао по грам наведене дроге за износе од по 20 КМ. Лицу Е. Б. је у више наврата продао спид за износе од 20 до 100 КМ, а М. С. у два наврата за износ од 500 КМ. Такође је на крову стамбене зграде у којој живи, лицу В. Л. омогућио уживање дроге марихуане, односно дао му је да смота џоинт. Лицу  Е. Б.  је у више наврата омогућио уживање спида, а Б. Б. и С. М. у више наврата омогућио уживање марихуане и спида - наводи се у оптужници.

Станковић је ухапшен у акцији “Кавез” коју је полиција спровела у фебруару 2020. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана