Потврђена оптужница против осумњиченог за убиство трансродне особе

Танјуг
Потврђена оптужница против осумњиченог за убиство трансродне особе

БЕОГРАД- Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против Огњена Д. (33) осумњиченог да је из ниских побуда, мржње и нетрпељивости, на подмукао начин лишио живота Н.М. (18).

Овај суд донио је рјешење о потврђивању оптужнице на које постоји право жалбе Апелационом суду у Београду, потврђено је Тан југу у Вишем суду у Београду.

Огњен Д. налази се у притвору од хапшења.

Према наводима оптужнице Вишег јавног тужилаштва у Београду, постоји оправдана сумња да је окривљени 17. и 18. јуна прошле године у изнајмљеном стану у центру Београда у којем је пријављено становао, из ниских побуда - мржње и нетрпељивости на подмукао начин, лишио живота Н.М. (18), са којим је претходно био у емотивној вези.

То је, како се сумња, учинио због субјективног осјећаја изневјерености и понашања Н.М. према окривљеном, које је посљедица његове немогућности да прихвати прекид везе и комуникације и инсистирања оштећеног на наставку везе.

Огњен Д. се терети да је најприје обновио контакт и сусрете са Н.М, па је критичног дана злоупотребио повјерење и емотивну везаност тек пунољетног оштећеног, позвавши га да дође код њега у стан, гдје је са њим ушао у свађу и физички сукоб, а потом га стезањем врата електричним каблом лишио живота.

Након тога је тијело вукао по дрвеном поду галерије, затим низ степенице до купатила, гдје је у туш кабини уз помоћ ножа раскомадао тијело оштећеног, а потом дијелове тијела распоредио у једну пвц кутију са поклопцем, једно пвц буре са поклопцем затечено у претходно наведеној кутији, једну пвц канту затечену у туш кабини и једну пвц канту са славином затечену у туш кабини.

Потом је дијелове тијела залио хемикалијама базне реакције и додао супстанце које садрже амфетамин, миртазапин, клозапин, парацетамол и ибупрофен , што је све пронађено 6. јула.

Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном се на терет ставља кривично дјело Тешко убиство на подмукао начин и из других ниских побуда, из члана 114. став 1, тачка 1 и тачка 5.

Према писању медија, транс дјевојка Ноа Миливојев (18) нестала је 17. јуна када је кренула код Огњена Д. у чијем стану је 6. јула пронађено њено тијело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана