Потврђена оптужница против особља болнице у Фочи: Гинеколог и сестра узели мито, беба испала на под

Г.С.
Потврђена оптужница против особља болнице у Фочи: Гинеколог и сестра узели мито, беба испала на под

ФОЧА - Републичко тужилаштво Републике Српске подигло је оптужницу против специјалисте гинекологије и акушерства др Владимира Чанчара и медицинске сестре Гордане Соколовић, запослених у Универзитетској болници Фоча, јер су примили мито како би 19. августа 2022. породили Јовану Весић. Након порођаја, беба им је пала на под и задобила тешке повреде главе.

Тужилаштво и оца Данијела Весића терети за кривично дјело давање мита. Извор близак случају рекао је да је су, послије драме коју је породица Весић прошла са опоравком дјетета, у тужилаштву сматрали да и отац мора сносити одговорност, јер је прије порођаја Чанчара и Соколовићеву "почастио" са 500 КМ. Оптужницу је потврдио Окружни суд у Бањалуци.

- Чанчару је на терет стављено да је 18. августа 2022. примио мито од 400 КМ, а Соколовићева у износу од 100 КМ како би царским резом породили Јовану Весић. Истом оптужницом Јованин супруг Данијел је оптужен за давање мита од 500 КМ - открио је извор близак случају.

Дан након што су узели новац да порођај прође у најбољем реду, Весићева је родила дјевојчицу која је медицинском особљу испала на под. Беба је задобила повреде главе, односно обострану фрактуру лобање и хематом. Указана јој је помоћ, али се њено здравствено стање убрзо погоршало због чега је упућена у Клинички центар Универзитета у Сарајеву (КЦУС), гдје је хитно оперисана. У оптужници против Чанчара и Соколовићеве наводи се да су обоје покушали да врате новац преноси Уна тв

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана