Потврђена оптужницa против Невзудина Хрустића: Сеф са 184.000 КМ однесен из банке за 22 минуте

Н.Т.
Потврђена оптужницa против Невзудина Хрустића: Сеф са 184.000 КМ однесен из банке за 22 минуте

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Невзудина Хрустића (51) из Какња оптужен је за крађу 184.000 КМ из Павловић Интернатионал Банк а.д. у Хан Пијеску. Новац се налазио у сефу тешком 250 килогама који је оптужени заједно са још непознатим сарадницима изнио из банке.

Оптужницу, која Хрустића терети за тешку крађу,  је подигло Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву, а потврдио је Окружни суд у том граду.

Према оптужници провала се догодила 14. маја 2015. године у улици Српске војске у Хан Пијеску. Како се  наводи Хрустић је  заједно са више непознатих особа онеспособио аларм на вањском зиду објекта, а онда су се помоћу љестава дошли до електричних и телекомуникационих каблова које су пресјекли. Потом су провалили улазна врата и ушли у пословницу Павловић банке.

-Извршили су преметачину, а потом су демонтирали металну касу, тежине око 250 килограма, у којој се налазило око 184.000,00 КМ. Касу су изнијели из објекта и натоварили у непознато возило и одвезли- стоји у оптужници.

Провалу у Павловић интернатионал банку снимиле су  надзорне  камере и на снимцима се види да је пљачка трајала невјероватна 22 минута. Како се видина снимцима  сеф је био фиксиран за под и лопови су га извалили из лежишта, а потом су покушали да га исјеку одговарајућим алатом. Када у томе нису успјели, сеф су кроз балкон избацили у оближњи поток, да би га потом натоварили и одвезли са собом.

Поментуа банка у Хан Пијеску налазила свега 100 метара од Полицијске станице. Иако су провалници стварали велику буку, ту ноћ нико није реагова и пљачка је примјећена тек ујутро када су радници банке дошли на посао.

 

 Хрустић има полицијске досије и пвоезиван је са серијом пљачки у БиХ и Србији. Хапшен је  у октобру 2008. године  у Србији као члан провалничке групе Вјекослава Јасике званог Мали Кека из Београда. Група је "пала" након пљачке поште у Ћенти код Зрењанина. Полиција је ову групу мјесецима пратила и ухватила у замку. Сумњало се да су одговорни за провале у шест банка и пошта у околини Београда, Чачка, Новог Пазара... У тим провала кориштен је исти модус операнди као и у провала у Павловић интернатионал банкама у БиХ.

Према незваничним информацијама  један од крунских доказа против Хрустића је његов ДНК, који је откривен на мјесту пљачке Павловић банке. На основу истог трага расвијетљена је и провала у пословницу Павловић интернатионал банке у Дринићу код Петрова из које је, у ноћи између 4. и 5. августа 2014. године на идентичан начин украден сеф са око 160.000 КМ. Због те провале ПУ Бањалука је у септембру 2015. године за Хрустићем расписала потрагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана