Потврђена оптужницa против Маристела Јукића: Тетку тукао шакама до смрти

Невена Рељић
Потврђена оптужницa против Маристела Јукића: Тетку тукао шакама до смрти

НОВИ ТРАВНИК - Маристело Јукић (54) оптужен је да је на окрутан начин и у стању неурачунљивости убио тетку Луцу Јукић (79) коју је на смрт претукао шакама и избо ножем.

Према оптужници, коју је потврдио Кантонални суд у Новом Травнику, Јукић се терети да је 13. децембра прошле године у Горњим Путићеву код Новог Травника, као посљедицу душевне болести шизофренија, усмртио тетку Луцу са којом је живио.

- Пријатељи М. Ч. и Н. С. су оптуженог довезли кући у алкохолисаном стању са 2,85 промила алкохола у крви. Тетка му је отворила врата а након што је ушао у кућу, послије краће препирке, рукама и ногама, снажно је ударио неколико пута у главу те грудни кош као и употребом оштрог предмета усљед чијих удараца је оштећена задобила тјелесне повреде од којих је преминула - наводи се у оптужници.

У оптужници се додаје да се Јукић након злочина пресвукао те је са ножем у рукама изашао вани.

- Он се упутио ка кући В. Р. у Стојковићима у чијој су га близини полицајци и уочили. Јукић је том приликом одбацио нож од себе у најближе двориште, након чега је приведен у просторије Министарства унутрашњих послова СБК - додаје се у оптужници.

Како су медији раније писали, након хапшења, полицајци нису знали за убиство старице, па су Јукићу најприје написали казну о кршењу наредбе о забрани кретања послије 23 часа. С обзиром на то да је уз себе имао нож, полиција је отишла до куће, у којој је Јукић живио и тамо затекла стравичан призор. 

Тужилаштво је од Суда затражило продужење притвора за оптуженог и то због опасности да би боравком на слободи могао поновити кривично дјело или учинити ново.

Такође, притвор је затражен и због тежине кривичног дјела за које се може изрећи казна затвора десет година и због чињенице да би пуштање оптуженог на слободу резултирало пријетњом нарушавања јавног реда.

Овај ужасни злочин шокирао је мјештане Горњег Путићева. Потресене комшије Јукића раније су изјавиле да су старицу знали сви у селу, али да су је посљедњих година ријетко виђала јер због болести није често излазила из куће.

Обдукција

Обдукција тијела старице Луце Јукић обављена је на Одјелу патологије у Болници у Травнику, а резултати су показали да је старица претучена до смрти. Она је задобила десетине повреда а неке од њих биле су у предјелу дојки и грудног коша. Констатовани су преломи ребара, подливи на лицу, поткољеници, врату, вилици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана