Потврђена оптужница против Дејана Костића Деле: Злостављао, мучио и понижавао младића

Г.С.
Потврђена оптужница против Дејана Костића Деле: Злостављао, мучио и понижавао младића

БАЊАЛАУКA - Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Дејана Костића Деле (31), самопрозваног вође навијача ФК Борац, којом се терети за злостављање, мучење и друго нељудско и понижавајуће поступање на штету П.П, конобара из Бањалуке.

Према оптужници напад се догодио 24. априла 2019. године око 13.25 сати, у кафићу у којем је П.П. радио, преноси Аваз.

– У намјери застрашивања оштећеног Костић га је позвао да дођем за с њим у тоалет, говорећи му да га треба. Када су ушли рукама га је почео ударати у лице, говорећи му да су га претходног дана другови оштећеног, М.М. и Ч.С, напали у другом кафићу – наводи се у оптужници.

Костић је затим својим мобилним телефоном снимао П.П. док га је и даље шамарао, и снажно хватао за врат, тјерајући га да сам себи говори да је п….

– Снимак је учинио доступан трећим особама, који су потом преузели медији на својим порталима, као и Јутјуб који је 29. априла избрисао снимак уз обавјештење да садржи насиље – наводи се у оптужници.

Снимак је потресао и згрозио јавност широм БиХ, јер се јасно види како Костић малтретира и дивљачки шамара П.П. Због тог случаја Костић је дуже вријеме био у бјекству.

Иначе, тужилаштво је крајем јула прошле године обуставило истрагу о нападу на П.П. јер су утврдили да је полиција за то малтретирање прекршајно казнила Костића са 400 КМ. Како не може два пута бити кажњаван за исто дјело истрага је обустављена. На одлуку тужилаштва П.П. је уложио притужбу, која је усвојена од стране канцеларије тужиоца. На крају је ипак резултирала подизањем оптужнице.

Дејан Костић је познат као вишеструки преступник. Учествовао је у неколико пуцњава и туча у Бањалуци. Одлежао је пет година затвора због покушаја убиства Јована Јошила у априлу 2010. године. Заједно с њим за тај злочин су осуђени Славиша Ћулум, који је убијен у сачекуши у мају прошле године, те Дејан Чајић. У самом обрачуну Јошило је у самоодбрани убио Славишиног брата Недељка Ћулума

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана