Потврђена оптужница против чланова Кавачког клана ухапшених у Сарајеву

ГС
Потврђена оптужница против чланова Кавачког клана ухапшених у Сарајеву

САРАЈЕВО - Тужилаштво Кантона Сарајево подигло је оптужницу против Душана Јовановића и Дарка Дуловића који су у септембру ухапшени у Сарајеву, а који се доводе у везу са Кавачким кланом. Оптужницу је потврдио Општински суд Сарајево.

У предмету "Tower" Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево је 6. децембра подигло оптужницу против Јовановића и Дуловића.

Како се наводи у званичном саопштењу, оптужница је подигнута због кривичног дјела кривотворење исправе, а Општински суд у Сарајеву потврдио ју је 11. децембра.

Заједно са оптужницом, Тужилаштво КС је поднијело приједлог за продужење притвора Јовановићу и Дуловићу, о чему ће Суд накнадно одлучити.

Јовановић и Дуловић су у полицијским досјеима заведени као припадници Кавачког клана. Они су ухапшени на основу Интерполове потјернице коју је раније расписала Србија.

Према писању београдских медија, Душан Јовановић Гиба је, као плаћени убица, довођен у везу са ликвидацијама припадника шкаљарског клана.

Његово име спомињано је и током суђења Вељку Беливуку и Марку Миљковићу. Свједок Бојан Хрватин је пред Специјалним судом у Београду изјавио да је Јовановић Гиба на Крфу ликвидирао Алана Кожара и Дамира Хаџића, припаднике шкаљарског клана.

Дарко Дуловић, којем се судило учествовање у убиству Синише Милића, блиског сарадника Луке Бојовића, на Аутокоманди, прошле године је ослобођен оптужби.

Он је у Црној Гори служио затворску казну од двије и по године затвора због трговине дрогом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана