Потврђена оптужница против Богдана Вајукића: Убио старца па тијело бацио у бунар

Н.Т.
Потврђена оптужница против Богдана Вајукића: Убио старца па тијело бацио у бунар

БАЊАЛУКА - Богдан Вајукић (23) из Лакташа оптужен је за тешко убиство Гојка Веселића (76) којег је након злочина бацио у бунар иза куће у мјесту Кољани код Лакташа.

Оптужницу против њега подигло је Окружно  тужилаштво у Бањалуци, а потврдио Окружни суд у овом граду.

Вајукића терете да је напао Веселића  24. јануара 2021. године у периоду од 18.30 до 19.30 часова, у мјесту Кољани код Лакташа у његовој  породичној кући. 

У оптужници стоји да је прво дошло до свађе између жртве и оптуженог, да би Вајукић потом и напао старца.

Оптужница га терети  да га је више пута ударао Веселића затвореним песницама у предјелу главе и тијела, те да му је „пригњечио" грудни кош и трбух.

- Оптужени је на тај начин жртви изазвао поремећај дисања због обостраног вишеструког прелома ребара и нагњечења плућа, те друге повреде усљед чега је наступила смрт Веселића.  Потом се наредног дана вратио у кућу оштећеног гдје је пронашао његово беживотно тијело, скинуо му доњи веш, након чега је тијело бацио у бунар у дворишту његове породичне куће - стоји у оптужници, те додаје да је дјело почињено на свиреп или подмукао начин.

Вајукић се налази у притвору, а у Окружном суду Бањалука му се суди за друмско разбојништво из  2018. године које се догодило у мјесту Милошевци код  Лакташа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана