Потврђена оптужница: Полицајци узели 20 евра мита

Срна
Потврђена оптужница: Полицајци узели 20 евра мита

Суд БиХ потврдио је оптужницу која Нијаза Халиловића и Ђорђа Мијовића терети да су као службеници Граничне полиције БиХ примили мито од 20 евра и лицу које није посједовало негативан тест на вирус корона - омогућили да уђе у БиХ.

Халиловић је био вођа тима на граничном прелазу Хум, а Мијовић распоређен на пословима полицајца за граничну контролу, саопштено је из Суда БиХ.

Мијовић је 26. августа 2021. на прелазу Хум приликом граничне контроле путника на улазу у БиХ из правца Црне Горе, након што је утврдио да путник Е.X. не посједује ниједан доказ за негативан налаз на вирус корона, потврду о вакцинацији или потврду од љекара да је преболио ту инфекцију, дозволио том путнику излазак из аутобуса и улазак у службене просторије Граничне полиције БиХ, у којима се налазио Халиловић.

У оптужници је наведено да је Мијовић усмено информисао Халиловића о тренутном статусу путника Е.X, након чега су оба полицијска службеника, користећи се претходним сазнањем да путник не испуњава прописане додатне услове за улазак странаца у БиХ, захтијевала и примила 20 евра да не ураде шта су били обавезни, те на тај начин путнику омогућили улазак у БиХ.

"Нису поступили сходно одредбама Закона о странцима БиХ", појаснили су из Суда БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана